Κέντρο Πρόληψης Ζωγράφου 

 


Λόγω των μέτρων προστασίας για τον COVID 19, το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει όσο γίνεται απρόσκοπτα την λειτουργία του και παραμένει σε επαφή με την κοινότητα, τροποποιώντας την λειτουργία του προκειμένου να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα και τις νέες συνθήκες.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 7473328-9 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση,
Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης


  

teamwork-conceptΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020: Δράση σε εξέλιξη!

Συναντήσεις ανατροφοδότησης με ομάδες γονιών που πραγματοποιήθηκαν απο το Κέντρο Πρόληψης Δ.Ζωγράφου.

Το Κέντρο Πρόληψης συναντά ξανά, διαδικτυακά αυτή τη φορά, ομάδες γονέων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σεμιναρίων «Επικοινωνία στην Οικογένεια» κατα το β’ εξάμηνο του 2019 και το α’ εξαμηνο του 2020 (έως και τον Φεβρουάριο 2020).

Στις συναντήσεις θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τους τρόπους προσαρμογής της οικογένειας στη νέα κατάσταση εν μέσω πανδημίας, προκλήσεις στις δεξιότητες επικοινωνίας και καλές πρακτικές που αναδύθηκαν και αξιοποιήθηκαν μέσα απο το σεμινάριο που οι γονείς μέλη της κάθε ομάδας, παρακολούθησαν.
Το Kέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες, συνεχίζει να στηρίζει την κοινότητα και να βρίσκεται κοντά στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και σε όσους έχουν ανάγκη επικοινωνίας όλη αυτή την περίοδο και για όσο χρειαστεί, παρέχοντας ενημέρωση και υποστήριξη μέσω τηλεφωνικών ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107473328-9 καθώς και με διαδικτυακή επικοινωνία στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.


 

 

AFISA PAIDIA

Οι «συναντήσεις παιδιών» ξεκινούν!

Ένα πρόγραμμα 12 συναντήσεων για παιδιά Ε’ και Στ’ δημοτικού στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

ΜΑΘΗΤΕΣ Ε’

Ενημέρωση γονιών την Παρασκευή 06/12/2019

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη, μέχρι 10/12/2019

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ’

Ενημέρωση γονιών την Παρασκευή 06/12/2019

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη, μέχρι 10/12/2019

 

 

 


 

kepheo a4 bros

Πόσο έτοιμος είσαι να ταξιδέψεις στο Τραγανιστό Φεγγάρι;   

Διήμερο παιχνίδι πρόληψης για μαθητές Ε’ και Στ’  δημοτικού.

12 και 13 Μαίου 2018, 10:00-13:00 στον προαύλιο χώρο της Βίλας Ζωγράφου.

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη μέχρι 09/05/2018, στο Κέντρο Πρόληψης.

  

Δήλωση συμμετοχής

 


 


 

poster-mathaino-na-serfaro-me-asfaleia01

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ   

  • Συναντήσεις επιστημονικής ομάδας
  • Επιμορφωτικό σεμινάριο σε καθηγητές Πληροφορικής Α΄ Αθήνας
  • Συναντήσεις επιμόρφωσης για το διαδίκτυο σε φοιτητές τμήματος ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  • Συνάντηση/παρέμβαση στο σύλλογο καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου
  • Συναντήσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για το Διαδίκτυο  με γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας
  • Ενημερωτικές συναντήσεις με ομάδα φοιτητών τμήματος ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  • Συνάντηση συνεργασίας με φοιτητές τμήματος ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  • Συνάντηση/παρέμβαση στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, με ομάδα παιδιών που μετέχουν σε πρόγραμμα αγωγής υγείας του 5ου Γυμνάσιου Ζωγράφου  


Πληροφορίες

 


afisa papouς

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
"ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ"
 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, στο πλαίσιο της θεματικής του καμπάνιας "Μαθαίνω να σερφάρω με ασφάλεια", σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση "Εκπαιδεύοντας τον Παππού" την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 17:00, στο δημοτικό κιν/φο ΑΛΕΚΑ (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13 - Πλατεία Αλεξανδρή)

 

ΑΦΙΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

 

 

 


 

afisa goneisdim 201718

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
"Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"
 

Το Κέντρο Πρόληψης Δ.Ζωγράφου διοργανώνει και φέτος σεμινάρια για γονείς παιδιών δημοτικού με θέμα «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια».

Πρόκειται για 12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά, να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια καθώς και να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο.

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί μια ανοικτή ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος.

Στη συνάντηση θα αποσαφηνιστούν απορίες και θα προγραμματίστουν από κοινού οι ώρες και οι ημέρες λειτουργίας των σεμιναρίων (υπάρχει η δυνατότητα για πρωινα και απογευματινά τμήματα) που θα ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 12/12/2017 στα τηλέφωνα 210 7473328-9 καθημερινά από 9:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. ή μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με την ένδειξη «αίτημα συμμετοχής στις ομάδες γονέων» και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Πρόσκληση συμμετοχής για γονείς

 


 

matavasi«ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!»
Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Φέτος εκπαιδεύονται 7 δάσκαλοι στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π. εκπαιδευτικό υλικό. Το σεμινάριο Εκπαίδευσης, υποστήριξης και εποπτείας δασκάλων Στ' Δημοτικού στην εφαρμογή του υλικού «Γυμνάσιο Ερχόμαστε - Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 11 δίωρες συναντήσεις.

Το υλικό ήδη εφαρμόζεται σε 6 τμήματα Στ' Δημοτικού στα σχολεία: 2ο, 6ο και 12ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου καθώς και σε 2 τμήματα Στ' Δημοτικού στο 9ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα.

Υπεύθυνη δράσης: Μαρία Μαμιδάκη, Ψυχολόγος - Στέλεχος Πρόληψης Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.

Περισσότερα

 


 

Kynhgi 2010 foto 9

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το καινοτόμο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Πραγματοποιείται στα 2 τμήματα β' δημοτικού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Συμμετέχουν συνολικά 32 μαθητές. Έχουν ήδη υλοποιηθεί 10 δίωρες συναντήσεις ανά τμήμα. Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει και ευαισθητοποίηση των γονιών των παιδιών, θα ολοκληρωθεί τον Iούνιο.

Υπεύθυνη δράσης: Μαρία Μαμιδάκη, Ψυχολόγος - Στέλεχος Πρόληψης Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου 

 


 

 

…γιατί μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στο μεγάλωμα ανθρώπων
που δε θα έχουν ανάγκη τις ουσίες για να ζήσουν.


Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Ζωγράφου 

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ζωγράφου
Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος, 15771 Ζωγράφου
Τηλ.: 210 7473328-9, Fax: 210 7778542
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σε συνεργασία με τον