ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ:ΤΙ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ; ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ;»

Στο πλαίσιο δράσεων για γονείς μαθητών δημοτικού και γυμνασίου και στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη της οικογένειας, το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου, πραγματοποίησε δύο ομιλίες με θέμα:

«Επικοινωνία στην Οικογένεια εν μέσω Πανδημίας: Τι μας δυσκολεύει;Τι μας διευκολύνει;»

Οι ομιλίες, είχαν ως επίκεντρο τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας στη λειτουργία της οικογένειας, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί μέσω του πλαισίου στήριξης του Κέντρου Πρόληψης σε γονείς παιδιών δημοτικού και γονείς παιδιών γυμνασίου καθόλη την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας καθώς και η δημιουργία κύκλων διαδικτυακών συναντήσεων για γονείς.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο ξεχωριστές διαδικτυακές συναντήσεις (μια διαδικτυακή συνάντηση για γονείς μαθητών δημοτικού στις 29/3/2021 και μια για γονείς μαθητών γυμνασίου στις 26/3/2021).

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα  τους  γονείς που έλαβαν μέρος, ως τους κύριους αποδέκτες αυτής της δράσης, για την μεγάλη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη στον φορέα μας. 133 γονείς συνολικά, «επανα»-συνδέθηκαν μαζί μας διαδικτυακά για  να ενημερωθούν και να αλληλεπιδράσουν με το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.

Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου για την υποστήριξη της προτεινόμενης δράσης απο τον φορέα μας και την αγαστή συνεργασία κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή της, το σύνολο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών και γυμνασίων Ζωγράφου για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση στην ενημέρωση των γονέων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που προώθησαν την εν λόγω δράση.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στα πλαίσια της «Θεματικής Εβδομάδας» για την πρόληψη των εξαρτήσεων το Κέντρο Πρόληψης Δ.Ζωγράφου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων έχει υλοποιήσει ή θα υλοποιήσει βάσει προγράμματος τις παρακάτω παρεμβάσεις:

Στο πρόγραμμα: «Εξαρτήσεις - πληροφορίες για εξαρτητικές συμπεριφορές. Προληπτικές στάσεις»
1. 6ο Γυμνάσιο. Απο 15/05/2018 έως 18/05/2018 5 τμήματα, της Α΄ Γυμνασίου.
2. 3ο Γυμνάσιο. Απο 21/05/2018 έως 24/05/2018 4 τμήματα, της Α΄ Γυμνασίου.

Τις παρεμβάσεις θα συντονίζει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Καρυστιναίος Μάνος.
Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ 60, ΤΗΛ: 2107473328-9, FAX: 210 7778542