Κέντρο Πρόληψης Ζωγράφου 

 

poster-mathaino-na-serfaro-me-asfaleia01

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ   

  • Συναντήσεις επιστημονικής ομάδας
  • Επιμορφωτικό σεμινάριο σε καθηγητές Πληροφορικής Α΄ Αθήνας
  • Συναντήσεις επιμόρφωσης για το διαδίκτυο σε φοιτητές τμήματος ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  • Συνάντηση/παρέμβαση στο σύλλογο καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου
  • Συναντήσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για το Διαδίκτυο  με γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας
  • Ενημερωτικές συναντήσεις με ομάδα φοιτητών τμήματος ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  • Συνάντηση συνεργασίας με φοιτητές τμήματος ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  • Συνάντηση/παρέμβαση στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, με ομάδα παιδιών που μετέχουν σε πρόγραμμα αγωγής υγείας του 5ου Γυμνάσιου Ζωγράφου  


Πληροφορίες

 


afisa papouς

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
"ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ"
 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, στο πλαίσιο της θεματικής του καμπάνιας "Μαθαίνω να σερφάρω με ασφάλεια", σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση "Εκπαιδεύοντας τον Παππού" την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 17:00, στο δημοτικό κιν/φο ΑΛΕΚΑ (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13 - Πλατεία Αλεξανδρή)

 

ΑΦΙΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

 

 

 


 

afisa goneisdim 201718

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
"Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"
 

Το Κέντρο Πρόληψης Δ.Ζωγράφου διοργανώνει και φέτος σεμινάρια για γονείς παιδιών δημοτικού με θέμα «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια».

Πρόκειται για 12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά, να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια καθώς και να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο.

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί μια ανοικτή ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος.

Στη συνάντηση θα αποσαφηνιστούν απορίες και θα προγραμματίστουν από κοινού οι ώρες και οι ημέρες λειτουργίας των σεμιναρίων (υπάρχει η δυνατότητα για πρωινα και απογευματινά τμήματα) που θα ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 12/12/2017 στα τηλέφωνα 210 7473328-9 καθημερινά από 9:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ. ή μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με την ένδειξη «αίτημα συμμετοχής στις ομάδες γονέων» και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Πρόσκληση συμμετοχής για γονείς

 


 

sgk 2

21/11/2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στο πλαίσιο της μακρόχρονης και αγαστής συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δ.Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε και φέτος συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με προέδρους και μέλη των προεδρείων των συλλόγων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.


Περισσότερα 

 


  

omades-goneon-2017-1

Σεμινάρια Γονέων με θέμα: 
"Η επικοινωνία σ
την Οικογένεια" 

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια γονέων:

Τα σεμινάρια δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να συζητήσουν για θέματα και δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά με τα παιδιά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με το γονεϊκό ρόλο.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με βιωματικό τρόπο, δηλαδή οι γονείς δεν είναι ακροατές μα μέλη μιας ομάδας που συμμετέχουν ενεργά και ανταλλάσσουν σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα.

• Γονείς με παιδιά στην προσχολική ηλικία

Σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του Δ.Ζωγράφου, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δ.Ζωγράφου και τους Παιδικούς Σταθμούς του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιούνται και φέτος στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, εβδομαδιαίες συναντήσεις για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας στο πλαίσιο των σεμιναρίων γονέων «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια».

Στο σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας συμμετέχουν συνολικά 47 άτομα και κάθε εβδομάδα λειτουργούν 3 διαφορετικές ομάδες (1 πρωινό και 2 απογευματινά τμήματα)

Περίοδος υλοποίησης δράσης: Οκτώβριος 2017 - Ιανουάριος 2018
Σύνολο συναντήσεων ανά ομάδα:12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις
Υπεύθυνη δράσης: Καρασιώτου Βάνα, Κοινωνική Λειτουργός - Στέλεχος Πρόληψης

Περισσότερα

 


 

matavasi«ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!»
Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Φέτος εκπαιδεύονται 7 δάσκαλοι στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π. εκπαιδευτικό υλικό. Το σεμινάριο Εκπαίδευσης, υποστήριξης και εποπτείας δασκάλων Στ' Δημοτικού στην εφαρμογή του υλικού «Γυμνάσιο Ερχόμαστε - Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 11 δίωρες συναντήσεις.

Το υλικό ήδη εφαρμόζεται σε 6 τμήματα Στ' Δημοτικού στα σχολεία: 2ο, 6ο και 12ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου καθώς και σε 2 τμήματα Στ' Δημοτικού στο 9ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα.

Υπεύθυνη δράσης: Μαρία Μαμιδάκη, Ψυχολόγος - Στέλεχος Πρόληψης Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.

Περισσότερα

 


 

Kynhgi 2010 foto 9

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το καινοτόμο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Πραγματοποιείται στα 2 τμήματα β' δημοτικού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Συμμετέχουν συνολικά 32 μαθητές. Έχουν ήδη υλοποιηθεί 10 δίωρες συναντήσεις ανά τμήμα. Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει και ευαισθητοποίηση των γονιών των παιδιών, θα ολοκληρωθεί τον Iούνιο.

Υπεύθυνη δράσης: Μαρία Μαμιδάκη, Ψυχολόγος - Στέλεχος Πρόληψης Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου 

 


 

 

…γιατί μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στο μεγάλωμα ανθρώπων
που δε θα έχουν ανάγκη τις ουσίες για να ζήσουν.


Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Ζωγράφου 

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Ζωγράφου
Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος, 15771 Ζωγράφου
Τηλ.: 210 7473328-9, Fax: 210 7778542
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σε συνεργασία με τον