Σεμινάρια γονιών

Κάθε χρόνο το Κέντρο μας διοργανώνει Σεμινάρια Γονέων με θέμα «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια» με σκοπό τη στήριξη και την ενίσχυση των γονιών στο γονεϊκό τους ρόλο.

Στα σεμινάρια οι γονείς δεν είναι ακροατές αλλά μέλη μιας ομάδας που συμμετέχουν ενεργά. Θέτουν τα προσωπικά τους ερωτήματα, βιώματα και συναισθήματα σε ζητήματα που αφορούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά με τα παιδιά στην οικογενειακή τους ζωή, ανταλλάσσουν απόψεις και παίρνουν γνώσεις σε θέματα που τους απασχολούν.

Οι θεματικοί άξονες που κινούνται οι συναντήσεις είναι οι εξής:

  • Η σπουδαιότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας στα πλαίσια της οικογένειας.
  • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και ο ρόλος των γονέων στο χτίσιμό της.
  • Καθορισμός ορίων στην οικογένεια.
  • Ανάπτυξη, αναγνώριση, έκφραση συναισθημάτων.

Τα σεμινάρια γονιών διοργανώνονται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας και πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος.

Συναντήσεις στα σχολεία

Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται συναντήσεις στα σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων με σκοπό τη γνωριμία των γονιών με το Κέντρο Πρόληψης και τον τρόπο δουλειάς μας. Επίσης διοργανώνονται συναντήσεις ενημέρωσης σε συγκεκριμένα θέματα όπως το κάπνισμα, η ενδοσχολική βία, ο ιός HIV/AIDS στα πλαίσια των εκστρατειών ενημέρωσης (link) που υλοποιεί το Κέντρο μας.

Πώς μπορώ να συμμετέχω

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς με παιδιά στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Ξεκινούν στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς και πραγματοποιούνται δωρεάν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ: 210 7473328-9, e-mail: kepheo@otenet.gr

Υπεύθυνη σεμιναρίων γονιών Βάνα Καρασιώτου, Κοινωνική Λειτουργός

Εξαρτησιογόνες ουσίες. Ο ρόλος της πρόληψης σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας.