2012: Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Στο κατάμεστο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου παρουσίασε η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18 ΑΝΩ σε διασκευή της τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, με την υποστήριξη του Δήμου Ζωγράφου.

«Μέσα στη θεατρική ομάδα ο θεραπευόμενος μαθαίνει να αναγνωρίζει τη δημιουργική του φύση. Επιτρέπει στον εαυτό του να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά σε οποιαδήποτε εμπόδια. Δεν υπάρχουν πλέον αδιέξοδα. Από σκιά που ήταν πριν και παρατηρητής της ζωής οδηγεί τον εαυτό του μέσω της θέλησης και της ομάδας στο προσκήνιο. Βγαίνει στο φως. Γίνεται πρωταγωνιστής».

Μ’ αυτά τα λόγια ο Παναγιώτης Ζαγανιάρης, δραματοθεραπευτής στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και ηθοποιός, παρουσίασε στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο την προσπάθεια των μελών της θεατρικής ομάδας να ‘κερδίσουν’ τη ζωή δαμάζοντας την τέχνη του θεάτρου.

Όσοι βρέθηκαν στο θέατρο τη βραδιά αυτή,ηθοποιοί και θεατές, μοιράστηκαν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία, συγκίνησης, επικοινωνίας και ανθρωπιάς.

Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στοTwitter
Κοινοποιήστε στοLinkdin
Κοινοποιήστε στοPinterest