Επίσκεψη υφυπουργού υγείας στο Κέντρο Πρόληψης Ζωγράφου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 1/4/2021, η Υφυπουργός Υγείας κα Ράπτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας στους τομείς ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου κου B.Θώδα, του Προέδρου Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κου Γ. Καππή, του Επιστημονικά Υπευθύνου του Κέντρου Πρόληψης κου Ε. Καρυστιναίου και του Στελέχους Πρόληψης κας Β. Καρασιώτου.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου κος Γ. Καππής, αναφέρθηκε στο έργο της Υφυπουργού και απέδωσε συγχαρητήρια για την θετική στάση και συμβολή της όσον αφορά την ολοκλήρωση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. Ο ίδιος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και ιστορικό γεγονός της πορείας και εξέλιξης των Κέντρων Πρόληψης, καθώς δίνει ουσιαστική υπόσταση στο έργο που διαχρονικά επιτελούν. Παράλληλα ο κος Γ. Καππής με την ιδιότητα του ως μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ) συζήτησε με την Υφυπουργό κα Ράπτη, για όλα τα τρέχοντα θέματα των Κέντρων Πρόληψης.
Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Β. Θώδας, ο οποίος με την θετική του στάση και την απεριόριστη υποστήριξη που παρέχει σταθερά στο Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου με το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου κος Ε. Καρυστιναίος, τόνισε την σταθερή παρουσία του Κέντρου Πρόληψης από την αρχή λειτουργίας του έως σήμερα και την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις παρεχόμενες υπηρεσίες του φορέα. Επεσήμανε την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, μέσω υποστηρικτικού πλαισίου που έχει δημιουργηθεί για τα μέλη της κοινότητας, αξιοποιώντας την τηλεφωνική υποστήριξη/συμβουλευτική και τις δυνατότητες του διαδικτύου με διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Επιπρόσθετα, το Στέλεχος Πρόληψης κα Β. Καρασιώτου αναφέρθηκε στις διαδικτυακές ομιλίες και ομάδες ενδυνάμωσης που απευθύνονται σε γονείς και υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο με πολυάριθμη συμμετοχή.
Με αφορμή την πρώτη φορά ιστορικά , επίσκεψης Υφυπουργού Υγείας στο Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου ο πρόεδρος Δ.Σ. κος Γ. Καππής, απένειμε αναμνηστικό πίνακα με αναφορές στη φιλοσοφία της πρόληψης και φάκελο που περιείχε φυλλάδια από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται διαχρονικά από το Κέντρο Πρόληψης.

Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στοTwitter
Κοινοποιήστε στοLinkdin
Κοινοποιήστε στοPinterest