Η ολομέλεια του πανελλήνιου δικτύου φορέων πρόληψης της εξάρτησης στο Δήμο Ζωγράφου

Πραγματοποιήθηκε στις 11/9/2021 σε αίθριο χώρο του Πάρκου Γουδή με την οργανωτική υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου
Η τακτική ολομέλεια του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (ΠΔΦΠΕ) φιλοξενήθηκε για δεύτερη φορά στον Δήμο Ζωγράφου καθώς οργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (ΠΔΦΠΕ) εδώ και 25 χρόνια συνιστά σημείο αναφοράς, συνεργασίας και ανάπτυξης για όλους τους φορείς που λειτουργούν στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας και επιστημονικής διασύνδεσης με το ΠΔΦΠΕ το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά για μία ακόμη φορά στην πρόταση φιλοξενίας της τακτικής ολομέλειας του Δικτύου.
Η διαχείριση των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας, αποτέλεσε για το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου μια ιδιαίτερη πρόκληση καθώς ανέλαβε να φέρει εις πέρας μια αποστολή με πολλαπλές απαιτήσεις. Τηρώντας όλα τα μέτρα και αξιοποιώντας το φυσικό κάλλος του Πάρκου Γουδή, η ολομέλεια διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία σε ειδικά διαμορφωμένο αίθριο χώρο για τις ανάγκες της συνάντησης και ταυτόχρονα διαμόρφωσε την αφετηρία διοργάνωσης ανάλογων ολομελειών καθώς ήταν και η πρώτη που διεξήχθη σε ανοικτό χώρο στην ιστορία του Δικτύου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν 52 άτομα, εκπρόσωποι 31 φορέων πρόληψης-μελών του δικτύου από όλη την Ελλάδα.
Στόχος της τακτικής ολομέλειας του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης από το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου ήταν η δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν τη γόνιμη συνδιαλλαγή μεταξύ των μελών του Δικτύου σε θέματα πρόληψης άρρηκτα συνδεδεμένα με τις σημερινές ανάγκες και προκλήσεις ειδικά μέσα στις νέες συνθήκες που επέφερε η πανδημία του COVID-19. Παράλληλους στόχους αποτέλεσαν η συμβολή των διεργασιών της ολομέλειας σε μια διαρκώς εξελισσόμενη επιστημονική συζήτηση με επίκεντρο τις προληπτικές παρεμβάσεις και η διαμόρφωση της πορείας της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης του Δικτύου που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το φθινόπωρο του 2022.
Την έμπρακτη στήριξη της ανοικτής αυτής εκδήλωσης πλαισίωσαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Αναπληρωτής Δήμαρχος Δ. Ζωγράφου Θεόδωρος Μετικαρίδης, ο Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Άγης Παπακωνσταντίνου, η Ειδική Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων Γεωργία Πίσπα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου Καππής Γεώργιος, όπου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες φορέων του Δικτύου και απηύθυνε χαιρετισμό, η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Ζωγράφου και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ελένη Βασιλοπούλου καθώς και τα μέλη Δ.Σ. του ΚΠ Ζωγράφου: Χαράλαμπος Κρανιώτης Δημοτικός Σύμβουλος-Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής-Τομέας Ζωγράφου, Λάππας Βασίλειος Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.-Εκπρόσωπος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δ. Ζωγράφου και Γαλαζούλα Ειρήνη Ταμίας Δ.Σ.-Εκπρόσωπος Δ. Ζωγράφου.
Χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Θεοχάρης Αθανάσιος.
Η συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου με τις υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου αλλά και φορέων της ευρύτερης τοπικής κοινότητας, ήταν κατά το μέγιστο αποδοτική και παρουσίασε με πολύ θετικό τρόπο την αποτελεσματικότητα της διασύνδεσης μεταξύ των φορέων του Δήμου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία αυτής της συνάντησης και ειδικότερα, τον Δήμο Ζωγράφου σταθερό αρωγό στις δράσεις μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης, τον Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» και τον Πρόεδρο του, κύριο Νταουντάκη Φώτη για τα κρητικά καλούδια και την άμεση ανταπόκριση του σε ανάγκες της εκδήλωσης, τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΔΦΠΕ για την εμπιστοσύνη της στον φορέα μας και τον άρτιο συντονισμό τον διεργασιών της ολομέλειας και την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση, στο Κέντρο Πρόληψης για την συνέπεια και την ενεργή συμμετοχή τους .
Η ολομέλεια του Δικτύου αφιερώθηκε στη μνήμη της εκλεκτής συναδέλφου του ΚΠ Δ. Ζωγράφου Μαρίας Αναγνωστάκη.
Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.

Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στοTwitter
Κοινοποιήστε στοLinkdin
Κοινοποιήστε στοPinterest