2002: «Γυμνάσια και πρόληψη: εντάσσοντας δράσεις πρόληψης στη ζωή του σχολείου»

Στις 14 Απριλίου 2002 διοργανώθηκε ημερίδα σε συνεργασία με την ΣΤ’ ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων Ζωγράφου στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου (Ανακρέοντος 60) με θέμα: «Γυμνάσια και πρόληψη: εντάσσοντας δράσεις πρόληψης στη ζωή του σχολείου».

Στη διάρκεια του 1ου μέρους παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από την Ελένη Γλαρέντζου, εκπρόσωπο του Γραφείου Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας, τον Γρηγόρη Λεκάκη, υπεύθυνο του Κέντρου Εκπαίδευσης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ), την Κωνσταντίνα Μπακαλού, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης, τη Δέσποινας Μαυροματάκη, εκπρόσωπο της Στ’ ΕΛΜΕ και τον Δημήτρη Τρίμπο, εκπρόσωπο της Ένωσης Γονεών Ζωγράφου.

Κατά τη διάρκεια του 2ου μέρους παρουσιάστηκε η 2ετής συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με το 6ο Γυμνάσιο Δήμου Ζωγράφου από την Γεωργία Κοτσαύτη, κοινωνιολόγο – στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, υπεύθυνη της συνεργασίας με τα σχολεία, τον Κωνσταντίνο Κατάκη, κλινικό ψυχολόγο – στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, υπεύθυνο των ομάδων γονέων, τον Γεώργιο Εφραίμ, Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, τις Δέσποινα Καταπότη και Δέσποινα Μαυροματάκη, καθηγήτριες στο 6ο Γυμνάσιο – υπεύθυνες για την υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας και τις Βάσω Καναβού – Λιάπη και Ελένη Χατζηπαναγιώτου, εκπροσώπους της ομάδας γονέων του 6ου Γυμνασίου που συμμετείχαν στο σεμινάριο γονέων που υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και πολίτες.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων σε μικρές ομάδες εργασίας στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου, τις οποίες παρακολούθησαν και συντόνισαν εθελοντές από την εθελοντική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Εν Δήμω».

Δείτε τα αποτελέσματα και τις παρατηρήσεις των ομάδων εργασίας και τα πρακτικά της ημερίδας.

Αποτελέσματα – Παρατηρήσεις των Ομάδων Εργασίας

Πρακτικά Ημερίδας

Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στοTwitter
Κοινοποιήστε στοLinkdin
Κοινοποιήστε στοPinterest